Pompoen-appeltaart met marsepein

Hummel’s

recepten

Elke week presenteert Hummel een nieuw recept. Samen met Miranda Boks van Smulboks stellen wij de mooiste recepten samen. Miranda is foodblogger en plaatst op haar blog Smulboks wekelijks de hipste en lekkerste gerechten. Bij Hummel organiseert zij ook regelmatig kookworkshops.

smulboks
89c660f6198e6e8241b21fe062eb5e0e

Pompoen-appeltaart met marsepein

  • 150 g appel
  • 1 el citroensap
  • 175 g pompoen
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 125 g vloeibare boter/margarine
  • 200 g zelfrijzend bakmeel (of bloem met 3 tl bakpoeder)
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 200 g slagroom
  • 1 zakje klopvast
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  • Schil de appels en snij de appel in kleine blokjes.
  • Besprenkel de appel met citroensap.
  • Snij de pompoen in kleine stukjes
  • Kook de pompoen in een pan met 50 ml sinaasappelsap, 1 zakje vanillesuiker en 2 el, geraspte schil van sinaasappel, ongeveer 5 min.
  • Zeef het geheel.
  • Schep de blokjes appel door de pompoen.
  • Laat het geheel afkoelen
  • Beboter een springvorm Ø26 cm
    Deeg
  • Meng zelfrijzend bakmeel, suiker en vanillesuiker.
  • Voeg de eieren, vloeibare boter toe.
  • Klop het geheel zorgvuldig op.
  • Voeg 2/3 van de inmiddels afgekoelde fruitmassa (probeer het vocht eruit te knijpen) toe aan het deeg en klop het er voorzichtig door.
  • Meng 4 el smeerbare marsepein door het geheel.
  • Doe het deeg in de beboterde springvorm en strijk het glad.
  • Bak de taart in de stoomoven 30 min/ 170 ̊C/ combi – stoom 25%
  • Haal de taart uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster
    Topping
  • Klop de 200 ml slagroom stijf met de vanillesuiker en klopvast
  • Sla voorzichtig met een pollepel 1/3 van de fruitmassa door de slagroom
  • Bestrijk de taart met deze topping
rec03-02
rec03-03
rec03-04
smulboks2
Thanks!

rec02-01drie-klippers-op-het-wad-1