Inspiratie-ideeën voor een landelijke keuken

Home / Keukens / Inspiratie-ideeën voor een landelijke keuken

Inspiratie-ideeën voor een landelijke keuken

Inspiratie-ideeën voor een landelijke keuken.

De landelijke keuken is terug van weg geweest. Landelijke keukens geven je dat warme nostalgische gevoel en doen je denken aan vroeger. Keukens waren vroeger het domein van de vrouw. Wanneer je thuis kwam uit school, trof je vaak je moeder aan in de keuken: druk bezig met het bereiden van eten. Tegenwoordig is de keuken meer de ontmoetingsplek van het gezin.

Vandaag de dag herleeft het verleden, maar op een moderne manier. Ouderwetse ovens die je doen denken aan vroeger, warme broodjes uit de oven en veel gezelligheid. Waar vroeger het koken een noodzakelijk kwaad was, is koken tegenwoordig meer een sociaal gebeuren. De keuken wordt een steeds grote onderdeel van de leefruimte. Keukens zijn niet alleen maar nodig voor het bereiden van eten, ook voor een praatje en het drinken van een goede kop koffie en thee is het de ideale plek.

Sommige mensen houden van strakke design keukens, maar er zijn ook genoeg mensen die dol zijn op een meer landelijke stijl. We verzamelen in deze blog inspiratie ideeën om je keuken dat landelijke tintje te geven:

Tip 1: Voeg elementen van vroeger toe aan je keuken

Door een oud apparaat van vroeger toe te voegen aan je keuken, heb je niet direct een heel ouderwetse uitstraling, maar geef je je keuken wel een nostalgisch tintje.

Tip 2: Maak gebruik van ouderwetse handgrepen

Gebruik ouderwetse unieke handgrepen en je keuken valt op. De handgrepen passen vaak perfect bij de keukenkastjes en geven daardoor een stoer en landelijk effect aan de keuken.

Tip 3: Je achterwand is je sfeermaker

Deze mooie witte tegels, zogenaamde Friese witjes, aan de achterkant geven een rustig en ouderwetse uitstraling. In combinatie met de houten kastdeuren straalt de keuken rust en gezelligheid uit.

Tip 4: Gebruik unieke tegels

Door unieke tegels te gebruiken geef je je keuken persoonlijkheid. Deze tegels geven bovendien een warm en huiselijk gevoel. In combinatie met het hout op de kastjes is de keuken niet alleen warm, maar ook erg modern.

Tip 5: Denk aan een ouderwetse kruidenier

Laat je beïnvloeden door een ouderwetse kruidenier. Op onderstaande foto zie je een echte ouderwetse winkel. Je kunt element zoals de greven in de toonbank terug laten komen in je kastjes of een mooie ouderwetse kassa in je keuken neerzetten.

Voor een prachtige landelijke keuken vol met robuuste en natuurlijke materialen bent u bij Hummel Keukens aan het goede adres. Meer inspiratie opdoen in onze showroom? Wees welkom.

Recente Berichten
Thanks!

atagdowndraftactie1