Indoor moestuin

Home / Keukens / Indoor moestuin

Indoor moestuin

Nu biologische en verse producten steeds hipper worden is er een nieuwe trend ontstaan: de indoor moestuin. Het kweken van je eigen kruiden wordt niet alleen grootschalig gestimuleerd door AH moestuintjes maar ook IKEA heeft een breed assortiment voor het ophangen van plantjes in de keuken. Daarnaast zijn er kleine draagbare kassen verkrijgbaar van de Dille&Kamille en ga zo maar door. Dit geeft je keuken kleur, het ruikt lekker en komt ook nog eens erg van pas tijdens het koken. In dit artikel lichten we een aantal mogelijkheden voor je uit.

Kruiden ophangen

Een ruimtebesparende en decoratieve methode voor het verbouwen van een indoor moestuin is door je kruiden op te hangen. Verkrijgbaar bij IKEA maar ook erg gemakkelijk zelf te maken voor een moestuin aan de muur die op jouw wensen is afgestemd.

kruiden_ophangen

Draagbare kas

Wanneer je niet beschikt over een tuin, dan is een draagbare kas erg handig om een indoor moestuintje te creëren. Hierin kun je kleine kruiden of plantjes opkweken. Ook leuk om een verzameling in tentoon te stellen wanneer je het kweken zat bent geworden.

draagbare_kas

De stelling

Wil je geen gaten in de muur maar ben je toch fanatiek bezig met kweken? Kies dan voor een trolley met meerdere verdiepingen. Zo creëer je een vrolijke en groene hoek in de keuken en heb je altijd voldoende verse kruiden om mee te koken en sla om een salade van te maken.

Ben jij van plan om een indoor moestuin te beginnen?

de_stelling
Thanks!

de_bakamer_van_de_toekomst