Hemelse modder

Hummel’s

recepten

Elke week presenteert Hummel een nieuw recept. Samen met Miranda Boks van Smulboks stellen wij de mooiste recepten samen. Miranda is foodblogger en plaatst op haar blog Smulboks wekelijks de hipste en lekkerste gerechten. Bij Hummel organiseert zij ook regelmatig kookworkshops.

smulboks
89c660f6198e6e8241b21fe062eb5e0e

Hemelse modder

  • 2 eieren
  • 3 el suiker
  • 125 ml slagroom
  • 100 g pure chocolade
  • 1 halve citroen.
  • 4 vruchtjes

Bereiding

  • Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie.
  • Splits de eieren.
  • Eigeel kloppen samen met 1 el suiker tot een romige massa.
  • Maak een kom goed vetvrij ( bv. met een halve citroen).
  • Klop het eiwit met een snufje zout stijf.
  • Als het eiwit begint stijf te worden, voeg je beetje bij beetje de resterende suiker toe.
  • Nu goed door blijven kloppen tot er een glanzende massa ontstaat met pieken.
  • Meng nu de gesmolten chocolade beetje bij beetje door het eigeel.
  • Voorzuchtig anders gaat het eiwit stollen.
  • Spatel nu het geheel voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Let op spatelen niet mixen.
  • Klop nu de slagroom stijf en spatel ¾ deel door de mousse.
  • Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat dit minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Serveer met de resterende slagroom, geraspte chocolade en de vruchtjes.
ingr-hemelse-modder
hemelse-modder1
smulboks2
Thanks!

stoomdagenfotodsc_1789-new