Gestoomde risotto met paddenstoelen

Hummel’s

recepten

Elke week presenteert Hummel een nieuw recept. Samen met Miranda Boks van Smulboks stellen wij de mooiste recepten samen. Miranda is foodblogger en plaatst op haar blog Smulboks wekelijks de hipste en lekkerste gerechten. Bij Hummel organiseert zij ook regelmatig kookworkshops.

smulboks
89c660f6198e6e8241b21fe062eb5e0e

Gestoomde risotto met paddenstoelen

  • olijfolie
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 350 g risotto ( arborio)
  • 200 ml witte wijn
  • ong. l groentebouillon ( warm)
  • 50 g Parmezaanse kaas gerasp
  • 1 lente ui, in ringetjes gesneden
  • zout
  • peper
  • fijngesneden peterselie
  • 125 g spekreepjes
  • 200 g paddenstoelen
  • 1 zakje gedroogde porcini
  • 2 teentjes knoflook geperst

Bereiding

  • Wel de porcini in 150 ml warm water.
  • Zodra de porcini is geweld knijp je deze uit maar bewaar je het sap.
  • Giet een flinke scheut olijfolie in een pan.
  • Fruit hierin het knoflook en de uitjes.
  • Bak 3 minuten de spek mee.
  • Snij de paddenstoelen in grove stukken, 2 el gehakte peterselie en de porcini in kleine stukjes.
  • Bak de paddenstoelen en de porcini mee.
  • Bak nog 3 min. goed door.
  • Zet dan de pan weg.
  • Neem een grote stoommand.
  • Schep hierin de risotto en verdeel deze over de mand
  • Voeg eerst de wijn toe en vul aan met bouillon, net zoveel totdat de risotto ½ cm onder het vocht staat.
  • Zet de mand in de stoomoven en zet op 30 min. op full steam. 30 minuten/Stoom 100%
  • Na 30 minuten schep je de risotto om, voeg de paddenstoelen en spekjes erbij en de Parmezaanse kaas.
  • Giet het sap van de porcino toe en stoom nog 10 minuten door.
  • Breng de risotto op smaak met peper en zout.
  • Serveer de risotto direct met fijngesneden peterselie en Parmezaanse kaas.
rec02-02
rec02-03
smulboks2
Thanks!

rec01-01rec03-01