Geroosterde pompoensoep met spekjes

Hummel’s

recepten

Elke week presenteert Hummel een nieuw recept. Samen met Miranda Boks van Smulboks stellen wij de mooiste recepten samen. Miranda is foodblogger en plaatst op haar blog Smulboks wekelijks de hipste en lekkerste gerechten. Bij Hummel organiseert zij ook regelmatig kookworkshops.

smulboks
89c660f6198e6e8241b21fe062eb5e0e

Geroosterde pompoensoep met spekjes

  • 1 pompoen (ongeveer 1 kilo)
  • 1 l bouillon (bv groenten of kippenbouillon)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • ½ prei
  • ½ rode peper (optioneel, als je de soep lekker pittig wil)
  • 1 grote winterwortel geschild
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • scheutje olijf olie
  • 100 ml room
  • gerookte spekreepjes
  • 1 el honing
  • zout
  • peper
  • geroosterde pompoenzaden
  • crème fraȋche
  • bieslook

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Halveer de pompoen, verwijder de pitten en de draden.
  • Snijd de pompoen in dunne schijven.
  • Pel de uien en snij deze in grove stukken.
  • Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij in grove stukken.
  • Rasp de wortel en snij deze in grove stukken.
  • Snij de prei in grove stukken.
  • Optioneel: verwijder de zaadlijst van de rode peper en snij de peper in kleine stukjes.
  • Leg de groenten in een grote dichte stoommand.
  • Strooi iets peper en zout over de groenten en besprenkel de groenten met olijfolie.
  • Zet de groenten in de stoomoven 30 min / 200 ̊C/ combi-stoom
  • Bak/stoom 30 minuten totdat de pompoen mooi zacht is.
  • Giet een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit hierin het geperste knoflook.
  • Voeg kerriepoeder, cayennepeper, kurkuma en komijn toe en bak 1 min. mee.
  • Schep de groenten erbij en bak nog 1 min. mee.
  • Blendeer het geheel tot een puree.
  • Voeg de bouillon er bij en pureer het geheel nogmaals.
  • Giet de room en voeg honing toe en kook dit een paar minuten door.
  • Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
  • Bak de spekjes krokant.
  • Serveer de soep met een flinke dot crème fraȋche, spekjes, bieslook en geroosterde pompoenpitten.
rec01-02
rec01-03
rec01-04
rec01-05
rec01-06
smulboks2
Thanks!

dsc_1789-newrec02-01