Aubergine, worteltaart met (geiten)kaas

Hummel’s

recepten

Elke week presenteert Hummel een nieuw recept. Samen met Miranda Boks van Smulboks stellen wij de mooiste recepten samen. Miranda is foodblogger en plaatst op haar blog Smulboks wekelijks de hipste en lekkerste gerechten. Bij Hummel organiseert zij ook regelmatig kookworkshops.

smulboks
89c660f6198e6e8241b21fe062eb5e0e

Aubergine, worteltaart met (geiten)kaas.

  • 5 grote wortels
  • 2 aubergines
  • 2 takjes rozemarijn
  • 125 g geitenkaas of bijvoorbeeld brie, camembert, roomkaas
  • teentje knoflook
  • zout en peper
  • 2 el olijf olie
  • 1 ei zout
  • 300 g bloem
  • 150 g boter

Bereiding

  • De bloem, de boter, de eieren en een snufje zout kneden tot een soepel deeg.
  • Het deeg even afgedekt laten rusten in de koelkast ongeveer 20 minuten.
  • In de tussentijd kun je de wortels schrapen en in langwerpige dunne repen snijden. Ik doe dit met een kaasschaaf maar dan moet je kaasschaaf niet te dun snijden ongeveer 3 mm.
  • Was nu de aubergine en schaaf hem ook in dunne repen.
  • Zorg nu dat de wortel- en aubergine repen gelijk breed zijn ca. 2 cm.
  • Blancheer alleen de wortel ongeveer 1 minuut in kokend water met wat zout.
  • Giet de wortel af en dep deze goed droog.
  • De oven voor verwarmen 200°C.
  • Rol nu het deeg uit tot een plak van ca. ½ cm dik.
  • Bekleed de taart vorm (ca. 28 cm Ø) met het deeg en snijd overtollig deeg af.
  • Vul de deeg bodem vanuit het midden om en om met repen aubergine en wortel, zodat een spiraal vorm ontstaat.
  • Ris de naaldjes van de rozemarijn.
  • Bedek de bodem met de geitenkaas.
  • Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Steek de knoflook en de rozemarijn op verschillende plekken tussen de groenten.
  • Besprenkel de taart met een beetje olijf olie en bestrooi de taart met peper en zout.
  • De taart moet ongeveer 30 minuten in de oven.
    Succes!
  • Deze taart ziet er niet alleen heerlijk uit maar smaakt ook geweldig.
15
16
smulboks2
Thanks!

quookerstoomdagenfoto